De ce sunt barbatii indiferenti?

O femeie este mult mai interesată de un bărbat despre care nu ştie cu siguranţă cât de mult o place, potrivit studiilor. Cercetătorii americani cred că la primele întâlniri partenerii nu ar trebui să fie foarte deschişi. Mai mult, ei ar trebui să pară pretenţioşi.


Experiment


Femeile au fost împărţite în trei grupuri şi li s-au spus lucruri diferite despre bărbaţii pe care i-au văzut. Unora dintre studente li s-a spus că tocmai le-au fost arătaţi patru bărbaţi care le-au plăcut foarte mult, în timp ce altora li s-a transmis că cei patru reprezentanţi ai sexului puternic le-au dat calificative medii în privinţa atractivităţii pe care o simţeau.

Femeile din al treilea grup au fost informate că cei patru bărbaţi pe care i‑au văzut sunt fie foarte atraşi de ele, fie prezintă un nivel mediu de interes, astfel încât nu ştiau dacă aceştia le plac sau nu.Studentele care ştiau care bărbaţi erau interesaţi de ele au declarat însă că sunt mai atrase de cei care nu şi-au exprimat clar gradul de interes.


Mai mult, femeile care s-au arătat cel mai interesate de cei patru bărbaţi au fost acelea care nu ştiau ce cred ei despre ele.„Foarte multe cărţi sfătuiesc oamenii să nu-şi arate sentimentele prea deschis în faţa unor potenţiali parteneri sentimentali, ba chiar să pară pretenţioşi şi selectivi", spun autorii studiului.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu